Resultat Öppna Lagblixt-DM och Individuella Blixt-DM 2023

Den 2 september var det dags för Öppna Lagblixt-DM och Öppna Individuella Blixt-DM. Denna gång spelades tävlingarna i Falköping. På förmiddagen spelades lagtävlingen, och på eftermiddagen spelades den individuella tävlingen.

Lagtävlingen:
Det var en mycket spännande tävling och vi var väldiga många som gladdes över att få träffa kamrater från olika klubbar. Hela 19 lag kom till start i lagtävlingen. Extra roligt var att Schack 08, Norrköping hade skickat ett lag. Schack 08, Norrköping var också mycket nära att hamna topp i tre i huvudtävlingen.
När krutröken hade lagt sig stod det klart att Team Pelaro Alingsås SS kom på första plats, Majorna SS kom på andra plats och Skara SS kom på tredje plats. Distriktsmästare i lagblixt blev Skara SS. Stort grattis!

Slutresultat, Öppna Lagblixt-DM 2023
Fotogalleri Öppna Lagblixt-DM 2023

(Tävlingskommittén i Västergötlands schackförbund meddelade följande beslut innan tävlingen började: ”Tävlingskommittén, bestående av Christian Carlsson och Ingemar Gustavsson (Fredrik Kjellqvist deltog inte i beslutet) har beslutat att ett lag i Blixt-DM måste bestå av huvudmedlemmar i klubben för att laget skall kunna tävla om DM-priser. Situationen är en aning konstig eftersom sekundärmedlemmar kan delta i Distriktsserien, men vi måste ha samma regler i Lag-DM som i individuella DM. Om inte alla spelarna i laget har rätt att vinna DM-priser så kan inte laget vinna DM-priser.”)
_______________________________________________________________________

Individuella tävlingen:

I den Individuella tävlingen var det, liksom i lagtävlingen, ett mycket stort startfält. Hela 69 spelare kom till start i tävlingen!  😀 Det spelades sju ronder blixtschack. Alla deltagare spelade i samma grupp. Utöver penningpriser till de främst placerade spelarna i såväl den öppna tävlingen som i Distriktsmästerskapet för Västergötlands schackförbund samt rankingpriser, delades priser ut till de främst placerade juniorerna i respektive åldersklass. Bland alla juniorer som deltog i tävlingen vill jag särskilt nämna Arvin Rastis samt Axel Kruts fantastiska insatser. Arvin Rasti, Team Pelaro Alingsås SS, född år 2005, vann sex partier och förlorade endast mot stormästaren Ulf Andersson. Arvin är utan tvekan en talangfull junior, och tidigare i år fick han titeln FIDE-mästare. Grattis till en enastående insats Arvin! 😀
Axel Krut, född 2012, är med i Schackalliansen Mark. Trots sin ringa ålder hade han en prestationsranking på 1908. Helt fantastiskt. Grattis till en enastående insats Axel!  😀

Huvudtävlingen vanns av GM Ulf Andersson (sex vinster och en remi), på andra plats kom FM Arvin Rasti (6 vinster och en förlust) och bronsplatsen kneps av IM Bengt Svensson (4 vinster och tre remier).