VSF:s Distriktsserie 2021-22 är färdigspelad!

Uppdatering av tidigare inlägg, på anmodan!!
Den 23:e april spelades det sista sammandraget där alla seriens lag är samlade samtidigt, rond fem och sex, i Västergötlands Schackförbunds Distriktsserie. Avgörandet ”stod av stapeln” i Folkets Hus Alingsås, precis som andra sammandraget 5:e mars. Att VSF gör på detta sättet med tre sammandrag har varit ett framgångsrecept för VSF:s distriktsserie, som kan stoltsera med att vara Sveriges största Distriktsserie med hela femton lag, från att tidigare tillbaka bara varit 5-6 stycken lag under början på 2010-talet.
VSF:s tävlingskommitté som arrangerar seriespelet får många positiva kommentarer från klubbarna i distriktet, att det är jättetrevligt att träffas vid sammandragen. Då möts i stort sett alla schackspelare i Västergötland ”en sanning med modifikation”, seniorer som juniorer, en lördag och spelar fysiskt schack. Man får även möjligheten att umgås och prata schack med likasinnade. Detta är givetvis extra trevligt just nu, då man inte kunnat träffats under lång tid p.g.a. Pandemins inskränkningar.
De avgörande två ronder spelades som sagts i Alingsås, Folkets Hus, och där spelplatsen valts p.g.a. det centrala läget i distriktet och klubbarna på så sätt har ungefär lika långt att åka allihopa. När krutstormen hade lagt sig efter de två sista ronderna 5 och 6 stod seriesuveränen Tanums SS II som seriesegrare, utan att förlorat en enda match. På andra plats slutade Team Pelaro Alingsås II och på tredje plats slutade Lidköpings SS III som även var enda laget som lyckades ta en matchpoäng mot seriesegrarna då de spelade 2-2 Tanums SS II i sista ronden.
Nedan lite bilder från det avgörande sammandraget!!

 
Mose Jonsson, Lidköpings SS III mot                  Holger Blauhut, Tanums SS II mot
Christian Carlsson, Tanums SS II 1-0,                 Viljo Koski, Lidköpings SS III 1-0,
i rond 6.                                                                                 i rond 6.

Seriesegrarna Tanums SS II

Tvåan Team Pelaro Alingsås II

Trean Lidköpings SS III

 

Fullständiga resultat  visas här: