Spelform för fjärde sammandraget i Distriktsserien

I de publicerade tävlingsbestämmelserna för VSF:s distriktsserie säsongen 2023/2024 står det att regler för finalspelet tillkännages efter att anmälningstiden till tävlingen har gått ut.
VSF:s styrelse har fastställt spelform för finalspelet i Distriktsserien, och tillkännager här reglerna för finalspelet. Läs texten nedan. Med reservation för eventuella felskrivningar.

Finalspelet i Distriktsserien utgörs av det fjärde sammandraget i tävlingen, det vill säga rond 7 och 8.
Alla lag som är med i Distriktsserien deltar i det fjärde sammandraget.
Inget lag åker alltså ur tävlingen efter sex ronder. De fyra främst placerade lagen efter rond 6 gör upp om placering 1–4 under det fjärde sammandraget.
Övriga lag gör upp om plats 5–22.

Kvalificering till semifinal: De fyra främst placerade lagen efter rond 6 kvalificerar sig till semifinal, och gör således upp om placering 14.

Lottning av rond 7 och 8 för de lag som ej kvalificerar sig till semifinal:
De lag i tävlingen som har placering fem eller sämre efter rond 6, kommer spela om placeringarna 522 under det fjärde sammandraget.
Inför lottningen av rond 7 plockas de fyra lag som har kvalificerat sig till semifinal bort inför lottningen av rond 7 och 8.
Sedan fortsätter gruppen att lottas på vanligt sätt, det vill säga med Monrad. Det främst placerade laget i resultattabellen för denna grupp när rond 8 är färdigspelad kommer på femte plats i tävlingen. Det näst främst placerade laget för denna grupp kommer på plats 6 i tävlingen, etcetera.

Lottningsförfarande för semifinaler (vilka spelas i rond 7) samt final (vilket spelas i rond 8) respektive bronsmatch (vilket spelas i rond 8) beskrivs nedan. Reglerna nedan beskriver också vad som gäller om en match slutar oavgjort, samt sluttabell för placering 1-4 i VSF:s distriktsserie säsongen 2023-2024.

 • I den ena semifinalen möter det lag som har placering 1 det lag som har placering 4.
  I den andra semifinalen möter det lag som har placering 2 det lag som har placering 3. Med placering avses lagets placering i tävlingen efter att rond 6 är färdigspelad.
 • De lag som segrar i respektive semifinal möts i final.
  De lag som inte segrar i respektive semifinal möts i bronsmatch.
 • Det lag som segrar i finalen vinner VSF:s distriktsserie säsongen 2023/2024.
  Det lag som förlorar finalen kommer tvåa i tävlingen.
 • Det lag som segrar i bronsmatchen kommer trea i tävlingen.
  Det lag som förlorar bronsmatchen kommer fyra i tävlingen.
   
 • I samtliga matcher avgör lottning vilket lag som har hemmamatch respektive bortamatch.
 • Vid oavgjord match (i någon av semifinalerna, finalen eller bronsmatchen) gäller följande särskiljning för att få fram en segrare i matchen:
  1. Flest partipoäng på bord 1 och 2 i den aktuella matchen.
  2. Flest partipoäng på bord 3 i den aktuella matchen.
  3. Lottdragning. (Eventuell lottdragning utförs på tävlingsområdet av huvuddomaren eller av huvuddomaren utsedd person.)