20 april avgörs Distriktsserien

Lördagen den 20 april spelas det fjärde och sista sammandraget i Distriktsserien säsongen 2023/2024.
Sammandraget spelas i Folkets Hus i Alingsås. Adress: Norra Strömgatan 9, 441 31 Alingsås.

Under det sista sammandraget i Distriktsserien spelas rond 7 och 8. Sammandraget spelas i form av slutspel för de fyra främst placerade lagen i tävlingen efter sex ronder, samt monradslottning för övriga lag i tävlingen.
Lagen som är kvalificerade till semifinal är: Vänersborgs SS, Team Pelaro Alingsås SS,  Ulricehamns SK och Tanums SS.
Klicka här för att läsa mer om spelform för sista sammandraget.

Lagledare lämnar laguppställning i Sveriges schackförbunds medlemssystem senast 20 minuter innan respektive rondstart.
Laguppställningarna i varje match offentliggörs 15 minuter före rondstart, förutsatt att båda lagens laguppställningar är inlämnade. Rond 7 startar klockan 10.00. Rond 8 startar klockan 14.15.

Under sammandraget bjuder Västergötlands schackförbund deltagarna på fika. Varje lag erhåller en påse innan rond 7 börjar. Påsen innehåller fika som laget får fördela fritt mellan dess spelare. Det kommer att vara fri tillgång till kaffe och vatten under sammandraget för deltagarna.  😀 

Utdrag ur tävlingsbestämmelserna för tävlingen:
”Lagkapten har inte rätt att ingripa i eller diskutera ett pågående parti, och får inte råda spelare att bjuda eller acceptera remianbud. Spelare får inte fråga lagkaptenen om han ska bjuda eller acceptera remianbud. Lagkapten får tala om ställningen i matchen. Lagkaptenen får inte ingripa i spelet på annat sätt, till exempel genom att ge uttryck för sin uppfattning om ställningen i ett enskilt parti och får inte heller fråga någon annan om dennes uppfattning om ställningen i ett enskilt parti.”

Lottning och resultat i kampen om plats 1−4.
Lottning för de lag som ej spelar semifinal.

Tävlingsbestämmelser VSF:s distriktsserie säsongen 2023/2024
Info om lottning och särskiljning för fjärde sammandraget