Tack alla för detta år! Nu ser vi fram emot schackåret 2024!

Västergötlands schackförbund vill tacka alla förtroendevalda och eldsjälar i klubbarna för detta år. Tack till styrelseledamöter, ungdomsledare, revisorer, lagledare, hemsideansvariga, föräldrar som ställer upp och kör ungdomar till träningar och tävlingar, alla ni som hjälper till med att anordna tävlingar, domare, tävlingsledare och alla andra som engagerar sig i klubbarna i distriktet. Utan er hade distriktet inte varit det distriktet är idag.

Under de senaste åren har antalet medlemmar i distriktet vuxit substaniellt.
Det har bildats två traditionella schackklubbar i distriktet under året; Herrljunga schacksällskap och Sotenäs SK. Dessa klubbar deltar dessutom redan i vår distriktsserie.

Vi ser ett högre deltagarantal på våra tävlingar och att många medlemmar i distriktet deltar i tävlingar utanför distriktets gränser. 19 lag deltog i Lagblixt-DM och i distriktsserien säsongen 2023/2024 deltar 22 lag. Lilla Alingsåsspelen i somras lockade cirka 70 deltagare, och var därmed en av de största tävlingarna i Sverige som riktade sig till spelare med max 1600 i ranking.

Under år 2023 deltog två lag från distriktet (Team Pelaro Alingsås SS och Skara SS) i Juniorallsvenskan i Linköping. Vi har ett antal medlemmar från klubbarna i distriktet som har deltagit i en eller flera av Sveriges schackförbunds individuella tävlingar under året, såsom Grand Prix-tävlingar och Schack-SM. Dessutom har vi återigen en klubb som deltar i näst högsta divisionen i Allsvenska serien, nämligen Skara SS!

Vi ser fram emot att träffa alla schackentusiaster på våra tävlingar och arrangemang framöver. Låt oss fortsätta arbeta för att schacket ska växa i vårt distrikt.

Sist men inte minst, vill vi önska alla läsare ett gott nytt schackår!